Artist of the week

#71 Annesofie Sandal

Annesofie Sandal (f. 1977 Seoul)

Bor og arbejder i København og New York

MFA fra det Kgl. Danske Kunstakademi i København 2005

Stifter og medlem af gruppen Island Life

Adskillige udstillinger, residencies og fellowships i ind- og udland

 

www.annesofiesandal.com

www.islandlife.dk

 

Dirty Laundry1

 

Dirty Laundry2

 

Dirty Laundry3

Dirty Laundry

 

Hvilke temaer og hvilke spørgsmål er du optaget af i din kunstneriske praksis?

Jeg er optaget af den simplificering der sker i afkodningen af mennesker, situationer og objekter og de nuancer der går tabt i gængse antagelser. En spade er ikke bare en spade. Den er produceret et sted, under bestemte forhold, af maskiner eller mennesker for derefter at blive transporteret til et sted, hvor den vises, ses og erhverves og således tjener et formål for én eller flere modtagere. Min praksis er punktnedslag der henviser til den lange fortællings eksistens.

 

Hvilke nulevende og afdøde kunstnere føler du, at du går i dialog med?

Altså der er mange kunstnere jeg beundrer og tilstræber at lære fra, hvor deres metode, tænkning, sammenstilling, udførsel og indhold går op i en højere enhed. Senest har jeg været optaget af Mierle Laderman Ukeles’ praksis og Bell Hooks betragtninger omkring, race, køn og social klasse.

 

Hvad gør du for at trække din kunstneriske praksis nye steder hen?

Skærer fra og lægger til i forsøget på at indkredse en foranderlig kerne.

 

Hvad kendetegner de seneste nye opdagelser i din praksis? Hvad har det tilføjet dit kunstneriske udtryk?

At jeg godt kan udleve lidt af min forkærlighed for katte i min praksis, som et ekstra krydderi.

 

catz

Catz

 

Hvad er de konkrete rammer for din arbejdsgang? Hvordan udfolder din proces sig rent praktisk?

Jeg arbejder meget organisk fra ide til værk, alt efter hvad der optager mig eller ud fra et projekts omstændigheder i form af dets aktuelle geografi, historie eller arkitektur.

Jeg værdsætter at kunne udveksle tanker og tvivl omkring min praksis med fagfolk og kollegaer og opsøger ofte denne mulighed, under udarbejdelsen af et projekt eller i et forløb af længerevarende karakter, som f.eks. et residency, hvor der er en proces i udvikling og noget mere eller mindre konkret at tale om.

 

Hvad betyder inspiration for dig? Hvor opsøger du den?

Inspiration kommer mange steder fra. For mig spiller det en stor rolle at blive mindet om andre måder at opleve og tænke verden på, i stort og småt. som giver mig et glimt af håb for menneskeheden i en mere tolerant og reflekteret version.

 

Mixed Paper1

 

Mixed Paper2

Mixed Paper

 

Hvad stiller du op, når din proces går i stå?

Så accepterer jeg at det er tid til en pause og foretager mig noget lavpraktisk.

 

My Past, My Present, My Future

My Past, My Present, My Future

 

Hvad har for nyligt begejstret dig kunstnerisk? 

Jeg har været lun på Tori Wrånes’ performances igennem længere tid, fordi hun overrasker og imponerer mig med sin idérighed. Og så så jeg en solo udstilling med Araya Rasdjarmrearnsook på Sculpture Center for noget tid siden, som gjorde virkelig stort indtryk i indhold.

 

Hvordan ville du beskrive den danske kunstscene og hvordan befinder du dig personligt med den?

Det første der falder mig ind er at den danske kunstscene er energisk og solid. Opdelt i forskellige små fraktioner efter fx skole, årgang, kunstnerisk ståsted eller kunstsammenslutning, som sporadisk krydser spor i udstillinger, udvalg og sociale anliggender. Jeg vil sige jeg har lidt blandede følelser omkring den. Jeg savner den på afstand.

 

Hvordan tænker du omkring den grundige bearbejdning af helt simple materialer der er i dine værker, omkring transformationen af papkasser til glitrende tårne? (spørgsmål fra #69 Sofie Thorsen)

Jeg tænker det som en momentan forædling af pappet eller materialet, som pludselig sætter spørgsmålstegn ved dets værdi og status i forhold til den vante diskurs. Den umiddelbare ændring af overfladen resulterer i et forandret visuelt udtryk, som påvirker og nødvendiggør en refleksion omkring forholdet imellem det tillærte og det sete.

 

Tak

×