Artist of the week

#50 Michael Richardt

BIOilluminescence:

M.R. MYMY IRIDESCENCE BARK MORPHO 1314 – the founder of Mymy Industries. Tornado obsessed, baby-fairy genius, transformation through one performance at a time: Long Duration Performance Installation Artist. Mission: to become influential and filthy rich – in MINT condition.

 

https://vimeo.com/108607046 

 

LILITH MICHAEL day 1, opening - photo by Denise Regitze Knudsen

LILITH MICHAEL day 1, opening – photo by Denise Regitze Knudsen

 

Hvilke temaer og hvilke spørgsmål er du optaget af i din kunstneriske praksis?
Geologiske fænomener, min første interesse omhandlede tornadoer, og alle HV-spørgsmål, som kan formuleres om emnet. Desuden vil min visuelle kærlighedsaffære altid omhandle forskellige former for bio og geo-illuminescence.

 
Hvilke nulevende og afdøde kunstnere føler du, at du går i dialog med?
Jeg er søn af Joseph Beuys og Andy Warhol. Min husbond er Jeff Koons. Mine Sex and the City girlfriends are Mariko Mori, Takashi Murakami og Alexander Mcqueen. I myself am, the owner of Laura Aurora Rose, the founder of the Laura Aurora Rose Money Factory Foundation.

 

LILITH MICHAEL day 1, conclusion - drone-still by Jens Hartvig LILITH MICHAEL day 1, conclusion – drone-still by Jens Hartvig

 

Hvad gør du for at trække din kunstneriske praksis nye steder hen?
Blander mig så lidt som overhovedet muligt i selve processen og værket. Min kunst trækker sig selv, den er mulddyret, vognen, ballasten, chaufføren, ruten og destination.

 

 

Hvad kendetegner de seneste nye opdagelser i din praksis? Hvad har det tilføjet dit kunstneriske udtryk?
Jeg har fundet ud af at Sølvrammen, ikke er en del af DADA systemet, hvilket er det system, som indbefatter, elementerne, som er abstraktionen af min far, men at Mørket, som indrammer DADA, er ligeså omfangsrigt, som Sølvrammen er i mit RULE PINK system – abstraktionen af min Mor. Udsagnet er en del af den abstrakte fortælling, som udgør mit forældre-portræt. En del af forarbejdet til min praksis Mymy Industries.

 
Hvad er de konkrete rammer for din arbejdsgang? Hvordan udfolder din proces sig rent praktisk?
Jeg har valgt et maximum på 2 timers computerarbejde og ansøgnings arbejde om dagen, en times fysisk træning, som ikke belaster led. 2-3 timer går med analog tegning, og 1-2 timers håndarbejder af forskellig art. Dette er den basis-dej, hvortil forskellige former for uønsket aktivitet, og pengeskabende aktiviteter tilføres.

 

LILITH MICHAEL day 2 - photo Denise Regitze Knudsen

LILITH MICHAEL day 2, – photo Denise Regitze Knudsen

 

Hvad betyder inspiration for dig? Hvor opsøger du den?
Inspiration kommer fra den indre verden, erindringer fra min opfattelse af verden som 5 årig er min vigtigste kilde. Den dag inspirationen hører op, skifter jeg profession.

 

 

))))))):):)))Hvad…shhh)stiller)du)op)LISTEN!!!))når)din)proces)går)i)stå….shhh?):):)))))))))))

 

 

Hvad har for nyligt begejstret dig kunstnerisk?
Shabani er en 18 år gammel gorilla, som på grund af sin muskulatur, har haft et stigende besøg af kvindelige besøgende. Ifølge de japanske kvinder er han en rigtig ikemen ;)

 

 

Hvordan ville du beskrive den danske kunstscene og hvordan befinder du dig personligt med den?
Due to my contract with the Gods, I cannot answer the above question. I am under oath. Oh dear Ard, forgive me, because I have had impure thoughts. I am only a dirty pillow beneath the perfection of thou falling Apple. May the fabrique that is I, deny thy bruises, and keep Thou flesh crisp.

 

DSC09298

LILITH MICHAEL day 3, the end – photo Hans Stokholm Kjer

 

Din performance LILITH MICHAEL var en tredages langvarig act hvor tid, længde og langsommelighed tenderende til stilllife, synes at være en væsentlig faktor. Hvad ligger der bag dette tidsbegreb? (spørgsmål fra Artistoftheweek)
Kombinationen af at være uddannet danser og koreograf, samt have studeret oliemaleri, fik mig til at se performance-afvikling, som et oliemaleri i tid. Ved at kontrollerer den beskæring, som beskueren ser, tænker jeg en performance, som 24 stills, per sekund – gange antal sekunder, minutter og endeligt antal timer, som den enkelte performance eller serie af performances varer. LILITH MICHAEL, er en ialt 18 timers Long Duration Land-Art Performance. 6 timer dagligt, fordelt over 3 dage. 666. Et nummer som i historien, har måtte lide under den samme stigmatisering, som den kvindelige hovedrolle LILITH har lidt under. LILITH er den første kvinde i Skabelsesberetningen, og blev erstattet af Eva, da hun nægtede at være underdanig overfor Adam. Derved blev hun ekskluderet af det gamle testemente og demoniseret af jødedommen. Her kommer Ærkeenglen MICHAEL ind, og følges med LILITH, i denne 3 dages duet, hvor de på førstedagen, ekskluderes fra Paradisets Have, på andendagen leder efter guld på den golde mark, og på tredjedagen sidder på kontoret i nutidens kapitalistiske imperie. Tid er relativ, og min fascination af oliemaleriet, med dets, når godt fremstillet, uendelige dimensioner, vil altid være en direkte reference til mine performances. Samtidig vil dansen og dansens rum, hvilket jo er kroppens rum, altid gøre sig gældende. kombinationen af disse, udgør materien, som væves ind i fænomenet tid – - fra de manglende 0 til 10−43 sekunders information til uendelighedens ekspansion – TIMESPACE. MRI.

 

Tak

×