Artist of the week

#30 Sofie Alsbo

Postgraduate Diploma  -  The Royal Academy of Arts  2012-2015 og BA (Hons.) Fine Art  -  Central St. Martins UAL  2007-2010. Har blandt andet udstillet værker på Zabludowicz Collection (UK) , Royal Academy of Arts (UK), A.P.T. Gallery (UK) , Forårsudstillingen Charlottenborg (DK), Extrapool Nijmegen (NL).

www.sofiealsbo.com


Hvilke temaer og hvilke spørgsmål er du optaget af i din kunstneriske praksis?
For tiden kredser det om vores realitets opfattelse. Hvordan vi opfatter os selv som et individ og samtidig som en del af en sammenhørighed. I en verden der foreslår at man fokuserer på det konkrete og jordnære, samtidig med et sind der gir plads for det metafysiske og abstrakte. Jeg er interesseret i det absurde i denne kombination i vores hverdag.

Hvilke nulevende og afdøde kunstnere føler du, at du går i dialog med?
Elvis. Elizabeth Price. Julie Born Schwartz. Claude Cahun. Mark Leckey. Lydia Davis. Louise Foo. Laurie Anderson. Max Prus. Juliette Greco. Josie Cockram. Harry Smith. RIRI. Madeleine Botet De Lacaze. Maruja Mullo…

sofiewaterfallscomeback”Comeback” Split screen video installation


Hvad gør du for at trække din kunstneriske praksis nye steder hen?
Det sker særligt ved at samarbejde med andre, og ved at sige ja til udstillinger og projekter jeg ellers ikke havde troet var noget jeg skulle begive mig ud i. Det trækker mig ud af mine egne rutiner og ender ofte med at være virkelig sjovt og lærerigt på godt og ondt.

Hvad kendetegner de seneste nye opdagelser i din praksis? Hvad har det tilføjet dit kunstneriske udtryk?
Litteratur og tekst er noget nyt som jeg er begyndt at bruge i min arbejdsproces. Det har været mødet med forfattere og kunstnere der har udtrykt sig gennem tekst og sprog på en legene og eksperimenterende måde, og dette har inspireret mig til at bruge det som et værktøj.


tribeabsurdia

www.tribeabsurdia.com, video still


Hvad er de konkrete rammer for din arbejdsgang? Hvordan udfolder din
proces sig rent praktisk?
Jeg arbejder primært med video og animation så jeg bruger mange timer foran computeren. Værkerne følger ikke en arbejdsplan eller storyboard men udformer sig i stedet for igennem processen og bygges op skulpturelt frame for frame langs tidslinjen.

Hvad betyder inspiration for dig? Hvor opsøger du den?
For mig betyder inspiration nysgerrighed og jeg finder den for tiden i min yoga klasse. Min yoga lærer siger så mange vilde ting om indre universer, ”soft eyes” og energi gennemstrømninger.  Det er absurd og fascinerende på samme tid.

sofiemetamomenta

”Meta Momenta” Lenticular Print (120x120cm)

Hvad stiller du op, når din proces går i stå?
Jeg har for det meste gang I flere film klip på en gang der kredser om de samme emner men alligevel stikke i forskellige retninger. Når jeg går i stå med ét værk bladre jeg igennem nogle af de andre ting der har ligget og hobet sig op. Andre gange skal en proces have tid og en pause. Det svære er at tillade dette uden at gå i panik.

Hvad har for nyligt begejstret dig kunstnerisk?
Pitt Rivers museum i Oxford kombineret med “Love is enough” af Jeremy Deller. En udstilling på Modern Art oxford der sætter fokus på ligheder mellem Andy Warhol og William Morris.

”The writing of stone” af Roger Caillois.

”Rorschach Audio – Art & illusion for sound” by Joe Banks.

Thurston Moore & London Sinfonietta´s performance på Chritian Marcley´s udstiling som jeg så i søndags

sofiepopeye

“Pop Eye”, video still

Hvordan ville du beskrive den danske kunstscene og hvordan befinder du dig personligt med den?
Jeg har boet her i London de sidste 8 år så personligt ser jeg den mest på afstand og igennem et Instagram filter!

Hvorfor tog du til London for at studere? (Spørgsmål fra #27 Luanna Roberta Cederholm Bonfils)
At flytte fra Danmark i en periode var noget jeg altid gerne ville, og jeg synes at en af de bedste måde at flytte til et nyt land er via uddannelse. Det blev så til London efter opfordring fra en veninde, der allerede havde startet sit studie herovre, og som talte godt om både byen og de muligheder der var for at studerer kunst.

Tak

×